User Experience Design

Onze diensten

User Experience Design (UX design) is een proces waarbij een website wordt ontworpen met als doel een positieve gebruikerservaring te bieden. Om dit te kunnen doen wordt er informatie verzameld over de gebruikers van een website, en worden problemen en behoeften onderzocht. Aan de hand hiervan worden oplossingen ontworpen en worden deze getest op de gebruikers (doelgroep).

Er zijn verschillende methoden en technieken die gebruikt worden in UX design, zoals gebruikersonderzoek, prototyping en usability testing. Gebruikersonderzoek helpt om inzicht te krijgen in de problemen en behoeften van gebruikers, terwijl prototyping en usability testing helpen om de gebruiksvriendelijkheid van een website te testen voordat het wordt gelanceerd.

UX design is een belangrijk onderdeel in het ontwerpproces van een website, en zorgt voor het verhogen van de tevredenheid van bezoekers en het verlagen van de afhaakpercentages.

Het verschil tussen UX en UI design

UX design en UI design (User Interface Design) zijn twee verschillende aspecten van het ontwerpproces van een website. Vaak worden ze echter samengevoegd als “UX/UI design”.

Eenvoudig gezegd richt UX design zich op het verbeteren van de gebruikerservaring door inzicht te krijgen in de problemen en behoeften van bezoekers, en oplossingen te ontwerpen die aan deze eisen voldoen.

UI design richt zich op het ontwerpen van de interface van een product of dienst, zoals de layout, kleuren, typografie en iconen. Het gaat om hoe een website eruit ziet en hoe gebruikers ermee communiceren.

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer weten over wie we zijn en wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op