Webhosting

Onze diensten

Elke website maakt gebruik van webhosting. Webhosting is de fysieke locatie (webserver) waar jouw website staat opgeslagen en wordt aangeboden aan bezoekers van jouw website. De webhosting wordt doorgaans geregeld door een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Dit noemen we een hostingprovider.

Er zijn verschillende soorten webhosting beschikbaar, zoals shared hosting en VPS-hosting. Shared hosting is de meest betaalbare optie en is geschikt voor kleine websites met weinig verkeer (bezoekersaantallen). VPS-hosting biedt meer controle en flexibiliteit dan shared hosting, maar is dan ook aanzienlijk duurder.

Naast webhosting bieden hostingproviders vaak ook de registratie van domeinnamen aan. Een domeinnaam is een unieke naam die gebruikt wordt om jouw website te presenteren, bijvoorbeeld encode.nl. Deze domeinnaam verwijst vervolgens naar het IP-adres van de webserver waarop jouw website staat opgeslagen. Hierdoor hoeven bezoekers enkel de domeinnaam te onthouden en niet het IP-adres van de server.

Uptime, snelheid en bezoekersaantal

De betrouwbaarheid van de webhosting is van groot belang. Je wilt tenslotte dat jouw website altijd bereikbaar is zodat je geen bezoekers misloopt. Hostingproviders werken meestal met een waarde voor de gegarandeerde uptime. Wanneer dat bijvoorbeeld 99% is, dan belooft de hostingprovider dat de server waarop jouw website draait 99% van de tijd beschikbaar zal zijn.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de snelheid in combinatie met het aantal bezoekersaantal dat je op jouw website verwacht. Je wilt niet dat jouw website het grote aantal bezoekers niet meer aankan op het moment dat je bijvoorbeeld een evenent hebt of wanneer jouw website wordt genoemd op televisie. Hostingproviders bieden verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jouw website altijd bereikbaar blijft.

Veiligheid en privacy

Bij Encode hechten we veel waarde aan de privacy van de bezoekers van jouw website. Ook is in 2018 de AVG-wetgeving in werking getreden. Dit is een Europese wetgeving die is bedoeld om de privacy van individuen te beschermen en stelt regels op voor het verzamelen, gebruiken en bewaren van persoonlijke gegevens.

Bij de ontwikkeling van een website houden we hier altijd rekening mee. Echter is de ontwikkeling van een website niet het enige aspect waarmee je rekening moet houden. Ook is het belangrijk om te kiezen voor een hostingprovider die de privacy van jou en jouw bezoekers kan garanderen.

Bij Encode hebben we twee trusted-partners op het gebied van webhosting. Aan de hand van jouw vraag, het type website, het aantal bezoekersaantallen en de eisen rondom privacy die aan jouw bedrijf worden gesteld, kunnen we een geschikte partner adviseren. Hierbij kan rekening worden gehouden met bepaalde ISO certificeringen, zoals ISO27001 en NEN7510.

Interesse?

Voor een website is webhosting een noodzakelijke stap. Het kiezen van de juiste hostingprovider en het pakket dat het beste bij jouw website past kan ingewikkeld zijn. Bij elk website project zullen wij helpen bij het maken van een juiste keuze. Wellicht is je huidige hostingprovider helemaal prima, zo niet dan zullen we zorgen voor de verhuizing naar een nieuwe provider.

Heb je interesse of wil je meer weten over wie we zijn en wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op