Copywriting

Onze diensten

Met copywriting wordt het schrijven van teksten voor een website bedoeld. Als je het zo zegt klinkt het simpel, maar in de praktijk is het vaak toch nog best wel lastig. Zo moet de copywriter zich goed kunnen verdiepen in het bedrijf, het doel van de website, de doelgroep waarvoor de teksten worden geschreven en dan ook nog eens het juiste gevoel weten te creëren.

Je kunt een schitterende website hebben, maar zonder goede teksten kan jouw website de verkeerde boodschap communiceren, de aandacht van de gebruikers niet weten vast te houden of misschien zelfs helemaal niet vindbaar zijn via zoekmachines.

Bij Encode vinden we het daarom belangrijk dat copywriting al vroegtijdig wordt meegenomen in het proces. Het liefst doen we dit gelijktijdig met het ontwerp van de website.

SEO

Goede teksten kunnen ook helpen bij de vindbaarheid van jouw website, ook wel SEO genoemd. SEO staat voor Search Engine Optimalisation en omvat verschillende handelingen die ervoor zorgen dat jouw website goed gevonden kan worden door zoekmachines zoals Google.

SEO verspreidt zich over verschillende stappen in het proces, zoals in het design en het development, maar dus ook in copywriting. Een goede copywriter kan er namelijk voor zorgen dat de juiste termen worden gebruikt, zodat de teksten zowel voor bezoekers als voor zoekmachines goed leesbaar is. Zo kunnen goede teksten dus zorgen voor meer verkeer naar jouw website.

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer weten over wie we zijn en wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op